Managerial Inteligence and how Paasive Aggresiveness is Balanced by Principals of Sulaimani Secondary Schools - Mohammed Xan, Hanaw Hassan (The Scientific Journal of Cihan University– Sulaimaniya, 2023)
ئامانجی ئەم توێژینەوەیە زانینی ئاستی زیرەکی کارگێڕییە لای بەڕێوەبەرانی قوتابخانە بنەڕەتییەکان و پەیوەندی بە ئاستی هاوسەنگی هەڵچوونی. بۆ بەدیهێنانی ئامانجەکانی توێژینەوەکە و بەبەکارهێنانی میتۆدی وەسفی، توێژەران پشتیان بەست بە پێوەری ئامادەکراوی (الجبوري،2019) بۆ زیرەکی کارگێڕی و دروستکردنی پێوەرێک بۆ پێوانی هاوسەنگی هەڵچوونی، وە لەدوای کۆکردنەوی زانیاری لەلای (١٩٤)بەڕێوبەر بە هەردوو ڕەگەزەوە و چارەسەر و شیکردنەوەیان بە بەکارهێنانی پرۆگرامی ئاماری (spss) ، ئەنجامەکان دەریانخست کە هەریەک لە زیرەکی کارگێڕی وهاوسەنگی هەڵجوونی لە ئاستێکی بەرزدان وە بەپێی هەردوو گۆڕاوی رەگەز وتەمەن جیاوازی بەڵگەداری ئاماریی نیە لە ئاستەکانی زیرەکی کارگێڕی و هاوسەنگی هەڵچوونی، هەروەها دەرکەوت کە پەیوەندیەکی ڕاستەوانە هەیە لە نێوان هەردوو گۆڕاوەکەدا .